20.6.2013

Tähtisilmät-sarja eli Ennustus, Kirous ja LumousVuosina 2011-2013 minulta ilmestyi Tähtisilmät-trilogia (Karisto), eli Ennustus, Kirous ja Lumous. Ennustuksen painos myytiin loppuun, mutta kaikkia kolmea kirjaa on saatavilla myös sähkökirjoina esimerkiksi täällä.

Tähän alle olen aikoinaan kerännyt Lumouksen saamia arvosteluja ja muualla sivullani on myös muiden kirjojen koottuja arvosteluja.

"Tähtisilmät-sarja on hyväntuulisen, hilpeän huumorin täyteistä nuortenfantasiaa, joka seikkailujen ohella käsittelee luontevasti tärkeitä teemoja, Lumouksen tapauksessa erilaisuuden hyväksymistä ja suvaitsevuutta." (Ote Tähtisilmät-sarjan päättävän "Lumous"- kirjan esittelystä Kariston sivuilta)

PYYDÄ ARVOSTELUKAPPALE
Jos olet kirjablogisti, voit pyytää arvostelukappaleen Tähtisilmät-sarjan kirjoista Karistolta tiina.laaksonen AT karisto.fi.
---------------------------------------------------------------
Portti

"Koska 'pahistenkin' toimintaa pyritään ymmärtämään - ei tosin hyväksymään - van der Steeniä voi hyvin verrata Tove Janssoniin: molemmat ovat luoneet persoonallisen fantasiamaailman, jota kansoittavat lukuisat fantasiarodut ja joissa suvaitsevaisuus ja ymmärtäminen ovat keskeisellä sijalla."

Niklas Bengtsson, Portti 1/2013

---------------------------------------------------------------
Kirjavinkit

"Kirjasarjan kaikki osat ovat olleet melko erilaisia ja tämäkin poikkeaa edellisistä tyyliltään. Kun Ennustus oli tyttömäistä fantasiaa ja Kirous synkempää ja seikkailullisempaa, niin Lumous on tyylillisesti jotakin niiden väliltä. Tärkeänä teemana kirjassa ovat erilaisuus ja suvaitsevaisuus sekä niiden hyväksyminen."

Kirjavinkit / Veera 19.5.2013

---------------------------------------------------------------
Kari Välimäki

"Tekstissä monta tarinaa punoutuu yhteen ja kiertyy samalla auki luku luvulta. Lukija saa kokea, mitä merkitsee toisesta välittäminen ja toisen hyväksyminen ja miten helposti turvallisena pidetty maailma saattaa rikkoutua.

Teksti nosti mieleeni viime vuosisadan alkupuolen tapahtumia. Tarina piirsi niitä mieleeni kuvina, jotka halusin sijoittaa fantasiamaahan, mutta jotka itsepintaisesti tarrautuivat nykyiseen uutisvirtaan. Taitavaa.

Lyhyisiin lukuihin jaettu teksti on mukavaa ja tarinan huumori hilpeää. Vaikka Matador Mustakuun hahmo suututti minua, se kuitenkin palveli tarinan teemaa ja toi esiin yhden nykyisen yhteiskunnan ongelmista, jota en tässä tietenkään mainitse. Kustantajan sivuilla todetaan teemaksi suvaitsevaisuus ja erilaisuuden hyväksyminen. Minä luulen, että tarinassa on enemmän kuin ne."

Kari Välimäki 8.4.2013

---------------------------------------------------------------
Friikpitch

"Harvoin löytää yhtä mukaansatempaavaa ja mielenkiintoista kirjasarjaa kuin Tähtisilmät-sarja. Luin juuri Lumouksen, joka piristi kovasti muuten tylsää kesälomaani, kun sairastuin. Ihania kesäpäiviä! :)"

Friikpitch (tuossa joskus ihan äskettäin)
---------------------------------------------------------------

Lisää kirjasarjan arvosteluita voit lukea alempaa sivuiltani!

10 kommenttia:

heli-00 kirjoitti...

Luettu jo :)

Hanna van der Steen kirjoitti...

:D

friikpitch kirjoitti...

Näin viime yönä unta, että Vaapukka ja Orvokki olivat nuorentuneet nuorennuseliksiirin avulla.

Vaikka Tähtisilmistä ei ilmeisesti enää jatkoa tulekaan, niin kirjoissasi on paljon hahmoja, joista voisi tehdä spin off -sarjan. ;)

Hanna van der Steen kirjoitti...

Hih, olipa uni! Ja siitä vain kirjoittamaan spin offeja. :)

friikpitch kirjoitti...

Niin, tarkoitin, että sinä kirjoittaisit niitä spin offeja. ;) En halua kenenkään hahmoja varastaa. Tai olisi kiva kirjoittaa niitä yhdessä, mutta valitettavasti minulla ei taida olla yhtä hyvä mielikuvitus.

Ilmeisesti Orvokin ja Vaapukan romanttinen häätunnelma jäi niin hyvin mieleen, että hahmot tulevat uniinkin.

Olisi kiinnostavaa lukea vielä esimerkiksi seuraavista aiheista: Märrinkäisen matka Atlantikseen (siellähän voisivat seikkailla Kuukkeli ja muut jo sarjasta poistuneet hahmot), Orvokki E. Orvokin laihdutusopas (jossa voisi olla myös tähtilinnamaisia ruokareseptejä), Kurppapeikkopojan salainen maailmanympärimatka (hän olisi siis salaa lähtenyt Tähtilinnan prinsessojen mukaan) ja Reinon Ärräkoulu (iki-ihanan Reinon ei kuitenkaan tarvitse ärrää oppia, Reinon puhe on hyvä juuri noinkin). :)

Hanna van der Steen kirjoitti...

Heippa, hauskoja ideoita! Kenties tartun näihin jossakin vaiheessa. :) Yritän nyt tähän väliin kirjoittaa toisenlaista romaania, joka kertoo kahdesta kahdeksantoistavuotiaasta nuoresta naisesta ja Myyrmäen vesitorniin liittyvästä mysteeristä. Katsotaan, tuleeko tästä julkaisukelpoista...

friikpitch kirjoitti...

Myyrmäkeen liittyvä mysteeri kuulostaa houkuttelevalta. :)

On eräänlaisia kirjoja, joita haluaisin ihan ehdottomasti lukea. Nimittäin Valitse oma seikkailusi -tyylisiä kirjoja, joissa on itse kirjan päähenkilö ja joka luvun lopussa on kaksi vaihtoehtoa, miten jatkaa tarinaa. Näin voi itse vaikuttaa omaan kohtaloonsa. Mielestäni tällaisia kirjoja on aivan liian vähän saatavilla. Valitettavasti näissä kirjoissa on usein ollut liian synkkiä loppuja, joten toivoisin kuitenkin monia erilaisia vähän iloisempia loppuja.

Koska kirjoitat juuri mukavan pituisia, lyhyitä lukuja, niin mielestäni kirjoitustyylisi sopisi juuri tämänkaltaisiin kirjoihin. :) Olisi mahtavaa lukea esim. Seikkailu Tähtilinnan valtakunnassa, jossa itse olisi päähenkilönä. On tietysti myös paljon muita aiheita, joista tällaisia seikkailu- tai mysteerikirjoja olisi hauska lukea. Esimerkiksi aikamatkailu on aina mielenkiintoinen aihe.

Tsemppiä kirjoitustyöhösi! :)

Hanna van der Steen kirjoitti...

Hei toi ei oo ollenkaan hassumpi idea, voisin kysyä, jos vaikka joku toinen kirjailija lähtisi messiin, tai vaikka parikin. Voisimme kirjoittaa samalle tarinalle yhdessä erilaisia kiemuroita, se olisi kiva projekti! Toki yksinkin, mutta yhteisprojekteissa on kanssa pitkän yksinäisen puurtamisen jälkeen hohtoa. :)

IituIikku 78 kirjoitti...

Tosi hyviä kirjoja. Paras tyyppi oli Elena. :D

Hanna van der Steen kirjoitti...

Kiitos mukavasta palautteesta! 😊

Senttu ja keksintöjen kesä - kansikuva

Takakansiteksti: Senttu ja hänen paras kaverinsa Bubba ovat jälleen vauhdissa! Bubban isä järjestää pojat kesän aluksi mökille, koska...