10.10.2013

Mikä moka! 2013

(WSOY:n tiedote 2013)

Kansainvälinen epäonnistumisen päivä lähestyy!


Mikä moka! -hanke huipentuu kansainvälisenä epäonnistumisen päivänä 13.10.2013. Mistä on kyse, kun pakarat vilkkuvat kirkkokonsertissa, rintsikoiden toppaukset sinkoilevat pitkin tanssilattiaa, vaivaisukon käsi paukahtaa poikki tai huvipuiston törmäilyautot syttyvät tuleen? Mistäpäs muusta kuin mokailusta!

Lokakuu eli mokakuu on käsillä, ja sen kunniaksi ilmestyy Mikä moka! -kirja. Kyseessä on suomalaisnuorten ja kotoisten julkkistemme pahimmista kömmähdyksistä koottu riemukas kommelluskokoelma. Kirjan julkkiskaartia edustavat mm. Alexander Stubb, Milla "Kiroileva siili" Paloniemi, NRJ:n Aamupojat Anssi ja Renne, Matti Vanhanen, Jannika B, Minna Haapkylä, Saara Aalto ja Sampo Marjomaa. Kirjan ovat toimittaneet Mikä moka! -projektin moottorit, MM (MokailuMaisteri) Hanna van der Steen ja ME (MokailuEkspertti) Netta Walldén. Kirjan kuvituksesta ja graafisesta suunnittelusta vastaa sarjakuva-Finlandia-ehdokas KK (KäveleväKatastrofi) Anni Nykänen, joka tunnetaan myös Mummo-sarjakuvan luojana.

Mikä moka! -projektin yhteistyökumppani Suomen lasten ja nuorten säätiö lähetti kuluvan vuoden helmikuussa satoihin suomalaisiin peruskouluihin mokienkeruulomakkeita, joita täyteltiin luokissa pilke silmäkulmassa. Osa kirjaan valikoiduista mokista on kerätty lomakkeista, osa sähköisesti Mikä moka! -nettisivuston ja Facebookin kautta ja osa live-ilmiantoina.

Mikä moka! -projektin tarkoitus on levittää mokaamisen ilosanomaa kouluihin, koteihin ja kadulle - kaikkialle! Mokailu on yhteinen ilomme, ja mokien ilmiantaminen on vapauttava, tervehdyttävä ja kansalaisia yhdistävä teko. Julkisuudesta tutut henkilöt ovat halunneet osoittaa esimerkillään, ettei mokailulta säästy kukaan ja että kämmäilystä voi selvitä hengissä.

Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren on antanut panoksensa Mikä moka! -projektiin säveltämällä yhdessä nuorista koostuvan Bass Camp -ryhmän kanssa Mikä moka! -rapin. Biisiä tullaan kuulemaan syksyn aikana erilaisissa mokailutilaisuuksissa, ja se julkistetaan Mikä moka! –nettisivulla.

Hanna van der Steen ja Netta Walldén:
Mikä moka! Kuvittanut Anni Nykänen

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Luova tuottaja Sari Tuomaala 040 197 4997 tai sari.tuomaala@bonnierbooks.fi

Arvostelukappaleet:tiedotus@wsoy.fi      
WSOY 2013
www.mikamoka.fi

Ei kommentteja:

Senttu ja keksintöjen kesä - kansikuva

Takakansiteksti: Senttu ja hänen paras kaverinsa Bubba ovat jälleen vauhdissa! Bubban isä järjestää pojat kesän aluksi mökille, koska...